Deelnemernaam

Wij zijn voordurend actief bezig om een breed publiek te interesseren voor onze historische collecties. De collectie bestaat uit historische documenten (papier, audiovisueel, digitaal) uit en over Gelderland en de gemeenten Arnhem, Renkum, Rheden, Rozendaal en Overbetuwe. Een steeds groter gedeelte van de collectie is online te zien en gratis te downloaden.

Welke collecties maken wij beschikbaar via WieWasWie?

Wij stellen de volgende gegevens ter beschikking:geboorteakten 1811-1912; huwelijksakten en -bijlagen 1811-1922; overlijdensakten 1811-1950.

Toegankelijkheid archief

Het Gelders Archief is uitstekend ingericht voor (genealogisch ) onderzoek. Op onze nieuwe locatie is een ruime studiezaal aanwezig met veel gevarieerde historische bronnen. Een belangrijk deel van de collectie is gedigitaliseerd. Via onze website, www.geldersarchief.nl,kunnen bezoekers steeds meer bronnen raadplegen. Het gaat onder andere om archieftoegangen en indexen. Onze website biedt toegang tot meer dan dertien miljoen historische persoonsnamen. Maar er zijn ook steeds meer afbeeldingen te vinden, zoals van memories van successie, burgerlijke stand en doop-, trouw-, en begraafboeken.

Openingstijden

De studiezaal is open: Dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00 tot 17.00 uur Iedere tweede zaterdag van de maand van 9.00 tot 17.00 uur, uitgezonderd de zaterdagen in de maanden juli en augustus Op zaterdag kunt u tot 12.45 uur stukken aanvragen. Op overige dagen tot 16.15 uur.

Contact

Gelders Archief
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

Tel. 026-3521600
E-mail info@geldersarchief.nl

Postadres

CBG-Vrienden krijgen korting op het premium-jaarabonnement, maar sluiten het abonnement wel zelf af! Vink 'jaarabonnement (18,50)' aan, de korting wordt na opgave van het vriendnummer verrekend.

CBG-Vrienden krijgen korting op het premium-jaarabonnement, maar sluiten het abonnement wel zelf af! Vink 'jaarabonnement (18,50)' aan, de korting wordt na opgave van het vriendnummer verrekend.