Over ons

Het CBG|Centrum voor familiegeschiedenis in Den Haag is de eigenaar van WieWasWie.nl. Het CBG is het landelijke expertise én informatiecentrum voor onderzoek naar familiegeschiedenis. Naast advies en onderzoek biedt het CBG ook ondersteuning bij genealogisch onderzoek door het beschikbaar stellen van bronnen op het gebied van genealogie, familiewapens en familienamen. Naast de eigen genealogische en heraldische verzamelingen, beheert het CBG ook collecties van het Rijk, zoals het Centraal Archief van Overledenen

Doel van de website 
WieWasWie wil genealogie en historisch persoonsonderzoek voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk maken. Hiervoor bieden wij één plek waar je betrouwbare bronnen kunt vinden voor historisch persoonsonderzoek en ondersteuning krijgt bij je zoektocht. De kracht van WieWasWie zit vooral in het enorme aanbod van historische documenten. 

Doelgroep 
Naast de talloze ervaren genealogen die al jaren bezig zijn met stamboomonderzoek, zijn er veel mensen die pas net beginnen. En uit onderzoek blijkt dat er veel mensen geïnteresseerd zijn in familiegeschiedenis en stamboomonderzoek, maar nog niet begonnen zijn. Bijvoorbeeld omdat ze niet weten waar ze moeten beginnen of welke bronnen ze moeten gebruiken. WieWasWie richt zich vooral op deze geïnteresseerden en beginnende onderzoekers, maar ook de ervaren genealogen zijn van harte welkom!   

Historie 
Twee bekende databases voor stamboomonderzoek zijn Genlias en Digitale Stamboom. Deze websites bieden/boden net als WieWasWie collecties aan van verschillende archiefinstellingen. Door het grote aantal enthousiaste gebruikers van deze sites raakten ze echter steeds vaker overbelast. Bovendien bestond de wens om een centraal platform te ontwikkelen waarin collecties van nóg meer archieven aangeboden worden. Zo ontstond WieWasWie.

Door wie?
WieWasWie is het resultaat van de gezamenlijke inspanningen van een groot aantal erfgoedinstellingen. Lees verder over de organisaties achter WieWasWie