Familiegeschiedenis in de buurt

Familiegeschiedenis in de buurt

Het CBG komt dit voorjaar naar je toe! Na de succesvolle eerste editie bij het Drents Archief strijkt het CBG nu neer bij het Noord-Hollands Archief in Haarlem op zaterdag 26 mei. Tijdens een middag vullend programma worden bezoekers meegenomen in de wereld van stamboomonderzoek en regionale geschiedenis. Er zijn lezingen, workshops en depot rondleidingen. Het belooft weer een middag boordevol familiegeschiedenis te worden.

Aantrekkelijk programma

Wij zijn verheugd dat auteur Conny Braam een lezing komt houden. Zij is bekend van De woede van Abraham, De onweerstaanbare bastaard en Het schandaal. Zij laat de aanwezigen op enthousiaste wijze kennis maken met haar werk en gaat in op de totstandkoming en de achtergronden van haar romans, die onder andere gebaseerd zijn op historische bronnen uit Velsen.
 
Verder op het programma: CBG-onderzoeker Sytske Visscher vertelt meer over het genealogisch onderzoek dat het CBG uitvoert voor Verborgen verleden. Ook worden er speciale rondleidingen door het archiefdepot georganiseerd en zijn er workshops waarin CBG-experts je de kneepjes van het vak leren wat betreft stamboomonderzoek en het schrijven over familiegeschiedenis. Er zijn speciale ‘tips & tricks’-sessies over WieWasWie en de CBG collectie en er is speciale aandacht voor het project "Wat staat daer?". Dit is de online oefentool voor het lezen van oude handschriften. Tot slot is er een kleine informatiemarkt waar bezoekers zich kunnen laten informeren over de collectie van het Noord-Hollands Archief, CBG en WieWasWie en informatie kunnen inwinnen over "Wat staat daer?", de Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV) en Gen.magazine. 


Aanmelden

Het belooft een middag boordevol familiegeschiedenis te worden. Vrienden van het CBG en het Noord-Hollands Archief kunnen gratis deelnemen aan het programma mét één introducé. Andere geïnteresseerden betalen € 5,-. Gezien de beperkte ruimte is aanmelden noodzakelijk.

Voor het programma en aanmelden: kijk op https://cbg.nl/actueel/Haarlem