Familiegeschiedenis in de buurt - Middelburg

Familiegeschiedenis in de buurt

Het CBG komt deze zomer naar je toe! Na de succesvolle eerdere edities bij het Drents Archief en Noord-Hollands Archief strijkt het CBG nu neer bij het Zeeuws Archief op vrijdag 31 augustus. Tijdens een middag vullend programma worden bezoekers meegenomen in de wereld van stamboomonderzoek en regionale geschiedenis. Er zijn lezingen, workshops en rondleidingen door het depot. Het belooft een middag boordevol familiegeschiedenis te worden.

Aantrekkelijk programma

Wij zijn verheugd dat Lo van Drie een lezing komt houden over de ups en downs in het archief.
 
Verder op het programma: CBG-onderzoeker Sytske Visscher vertelt meer over het genealogisch onderzoek dat het CBG uitvoert voor Verborgen verleden. Hierbij legt ze de focus op de uitzending met Richard Groenendijk en Albert Verlinde. Ook worden er speciale rondleidingen door het archiefdepot georganiseerd en zijn er workshops waarin CBG-experts je de kneepjes van het vak leren wat betreft stamboomonderzoek en schrijven over familiegeschiedenis. Er zijn speciale ‘tips & tricks’-sessies over WieWasWie en de CBG collectie en er is speciale aandacht voor 'Wat staat daer?', de online oefentool voor het lezen van oude handschriften. Tot slot is er een kleine informatiemarkt waar bezoekers zich kunnen laten informeren over de collectie van het Zeeuws Archief, CBG en WieWasWie en informatie kunnen inwinnen over 'Wat staat daer?' en Gen.magazine. 


Aanmelden

Het belooft een middag boordevol familiegeschiedenis te worden. Vrienden van het CBG en het Zeeuws Archief kunnen gratis deelnemen aan het programma mét één introducé. Andere geïnteresseerden betalen € 5,-. Gezien de beperkte ruimte is aanmelden verplicht.

Voor het programma en aanmelden: kijk op https://cbg.nl/actueel/Middelburg/