Familiegeschiedenis in de buurt - Assen

Familiegeschiedenis in de buurt

Het CBG trekt dit jaar het land in om mensen te inspireren hun eigen familiegeschiedenis te onderzoeken en genealogen een ontmoetingsplek te bieden. Samen met archieven door het hele land organiseert het CBG middagen waarbij familiegeschiedenis en regionale geschiedenis centraal staat. De primeur van het evenement ‘Familiegeschiedenis in de buurt’ is op vrijdag 30 maart 2018 bij het Drents Archief in Assen.

Koloniën van Weldadigheid

Familiegeschiedenis in de buurt is een evenement dat helemaal in het teken staat van familiegeschiedenis. Voor de eerste editie in het Drents Archief ligt de focus op de Koloniën van Weldadigheid. Auteur Wil Schackmann, bekend van zijn boek De proefkolonie – vlijt, vaderlijke tucht en het weldadig karakter onzer natie vertelt over bedelaars en wezen in de koloniën en CBG-onderzoeker Sytske Visscher geeft een kijkje achter de schermen bij de Verborgen verleden uitzending met André Kuipers. Ook staan er speciale rondleidingen door het archiefdepot op het programma, waarbij historicus Ferry Sieders van het Drents Archief de stukken van de Koloniën van Weldadigheid laat zien.

Workshops

Verder staan er workshops op het programma waarin CBG-experts je de knijpjes van het vak leren wat betreft stamboomonderzoek en schrijven over familiegeschiedenis. André Clement van het Drents Archief geeft een presentatie over Drentse notariële akten en er zijn speciale ‘tips & tricks’-sessies over WieWasWie en de CBG collectie. Ook is er een kleine informatiemarkt waar bezoekers zich kunnen laten informeren over de collectie van het Drents Archief, CBG en WieWasWie. Het belooft een middag boordevol familiegeschiedenis te worden. 

Vrienden van het CBG en het Drents Archief kunnen gratis deelnemen aan het programma mét één introducé. Andere geïnteresseerden betalen € 5,-. Gezien de beperkte ruimte is aanmelden verplicht.

Voor het programma en aanmelden: kijk op https://cbg.nl/actueel/