Regionaal Historisch Centrum Limburg

Welke collecties maken wij beschikbaar via WieWasWie?

Via WiewasWie zijn ruim 7 miljoen akten van het bevolkingsregister en de burgerlijke stand te doorzoeken, van 1794 tot en met 1960.

Toegankelijkheid archief

Het RHCL beschikt momenteel over ca. 23 kilometer archief. In de eerste plaats zijn dit archieven van de overheid: het Rijk (de rijksinstellingen in de provincie), de Provincie, de Gemeente Maastricht en de Gemeente Margraten. Daarnaast heeft het RHCL belangrijke particuliere archieven in huis: van kerkgenootschappen, verenigingen, stichtingen, bedrijven, kastelen, families en personen. Behalve archieven heeft het RHCL omvangrijke verzamelingen handschriften, almanakken, foto’s, (land)kaarten, tekeningen, affiches, bidprentjes en briefhoofden. Ter ondersteuning van het archiefonderzoek is er een handbibliotheek.

Voor archiefonderzoek bent u van harte welkom in onze studiezaal. Zoek een plek in de monumentale Minderbroederskerk, waar u de rijke archieven en collecties van het RHCL en het SHCL kunt raadplegen, en boeken en tijdschriften kunt inzien. Een steeds groter gedeelte van onze archieven en collecties is ook al online te zien, en reeds gescand materiaal kan gratis worden gedownload.

Vergeet bij uw eerste bezoek aan de studiezaal niet om een geldig legitimatiebewijs mee te nemen. Deze heeft u nodig voor het aanvragen van een bezoekerspas. Bekijk voor meer informatie de pagina eerste bezoek.

Openingstijden

Dinsdag tot en met vrijdag van 9.30 uur tot 17.00 uur.
Originele archiefstukken kunt u aanvragen tot uiterlijk 16.20 uur.
U kunt ook telefonisch archiefstukken reserveren. Dit is mogelijk tot uiterlijk 16.00 uur op de dag vóór uw bezoek.

Contact

Regionaal Historisch Centrum Limburg
Sint Pieterstraat 7
6211 JM Maastricht

Tel. 043-3285500
E-mail info@rhcl.nl

Postadres
Sint Pieterstraat 7
6211 JM Maastricht