Nationaal Archief

Welke collecties maken wij beschikbaar via WieWasWie?

Onder leiding van het Nationaal Archief werkten een aantal archiefinstellingen samen aan de ontsluiting van historische persoonsgegevens van Zuid Holland, de Nederlandse Antillen, Nieuw Nederland en Formosa op het voormalige online platform Genlias. WieWasWie is in 2012 de opvolger van Genlias geworden.

WieWasWie bevat nu de gegevens van de volgende archiefinstellingen:

Toegankelijkheid archief

Het grootste gedeelte van de archiefstukken uit het Nationaal Archief is nog niet gedigitaliseerd. Wil je archiefdocumenten uit onze collectie bekijken, dan is een bezoek aan het Nationaal Archief dus in de meeste gevallen noodzakelijk. Daar ligt in 110 kilometer archief, 1000 jaar geschiedenis. Als bezoeker kun je hier gebruik maken van de archieven en bijbehorende onderzoeksfaciliteiten. Ook is het mogelijk eens een kijkje achter de schermen te nemen via een rondleiding.

Openingstijden

Dinsdag: 10-21 uur studiezaal is geopend. Woensdag: 10-17 uur Donderdag en vrijdag: 10-17 uur Zaterdag: Tijdens de verbouwing is de studiezaal op zaterdag gesloten. Kijk op gahetNa voor de laatste informatie over de openingstijden.

Contact

Nationaal Archief
Prins Willem-Alexanderhof 20
Den Haag