CBG|Centrum voor familiegeschiedenis

Welke collecties maken wij beschikbaar via WieWasWie?

Via WiewasWie is de collectie familieadvertenties tot 1970 te doorzoeken. Deze zijn uitgeknipt en geindexeerd door vrijwilligers. Op WieWasWie wordt de hoofdpersoon vermeld, de gebeurtenis, datum en eventuele andere persoonsvermeldingen in de advertentie. Via een link kun je tegen een kleine vergoeding ook de afbeelding bekijken.

Toegankelijkheid archief

Naast advies en onderzoek biedt het CBG ook ondersteuning bij genealogisch onderzoek door het beschikbaar stellen van bronnen op het gebied van genealogie, heraldiek en familienamen. Naast de eigen genealogische en heraldische verzamelingen, beheert het CBG ook collecties van het Rijk, zoals het Centraal Archief van Overledenen.

Een groot deel van onze verzamelingen is toegankelijk via de online catalogus op onze website. Je kunt daarin zoeken op een familienaam, plaatsnaam of trefwoord. Naast deze digitale bronnen hebben wij nog een aantal gedrukte toegangen op de verzamelingen en een bibliotheek, die je kunt raadplegen in onze bronnenzaal in Den Haag. Deze moet je 2 werkdagen van tevoren aanvragen via de online catalogus.
Bereid je bezoek aan de bronnenzaal goed voor. Kijk voor meer informatie op de website.

Openingstijden

Dinsdag van 10:00 tot 21:00 uur (telefonische ondersteuning tot 17:00 uur)
Woensdag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Contact

CBG|Centrum voor Familiegeschiedenis
Prins Willem-Alexanderhof 22
2595 BE Den Haag

Tel. 070-3150500
E-mail expertise@cbg.nl

Postadres
CBG|Centrum voor Familiegeschiedenis
Postbus 11755
2502 AT Den Haag