Hoe meer historische bronnen online te vinden zijn, hoe eenvoudiger het is om je familiegeschiedenis uit te pluizen. Help daarom mee om WieWasWie uit te breiden. 

WieWasWie-deelnemers Stadsarchief Breda, Stadsarchief Rotterdam en Regionaal Historisch Centrum Limburg (RHCL) vragen jullie hulp om hun bevolkingsregisters digitaal te laten ontsluiten via het project WieWasWie-VeleHanden.

Via VeleHanden kun je vanaf je eigen computer gegevens overnemen van scans van de bevolkinsgsregisters. Elke scan bevat één of meerdere personen. De basisgegevens van die personen typ je over. De gegevens zullen gepubliceerd worden op de websites van de archiefinstellingen zelf én op WieWasWie. Door mee te doen help je de personen in de bevolkingsregisters dus eenvoudig en online vindbaar te maken! 

Hoe werkt het? 

Je meldt je hier aan, kiest indien gewenst voor welk archief/gemeente je wilt invoeren, en je kunt meteen gaan invoeren. Regel voor regel neem je de volgende persoonsgegevens over: naam, geboortedatum en -plaats. 

Vele Handen TEST Wie Was Wie Bevolkingsregisters Invoeren

Elke scan wordt door twee verschillende personen ingevoerd. Zijn er verschillen in de invoer, dan beslist een controleur welke gegevens overgenomen worden. De opgeslagen gegevens worden opgenomen in de index van het register. Op deze manier wordt de kans op fouten in de gegevens zo klein mogelijk gemaakt!

Voor wat, hoort wat

Hoewel het invoeren via Vele Handen vrijwilligerswerk is, dat bovendien heel erg leuk en verslavend is, willen we graag wat terugdoen. Per ingevoerde scan verdien je punten, die je kunt je inwisselen voor een kleinigheidje bij de archieven in het project of bij het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG), de beheerder van WieWasWie. 

Via onderstaande links kun je alle beloningen en de benodigde punten bekijken:

Meehelpen?

vele handen

Vele handen maken licht werk. Samen kunnen we ervoor zorgen dat er meer bronnen online komen.

Ik doe mee!

Leuk & handig

"Eén van de leuke aspecten aan VeleHanden is dat je zelf, al invoerend, gaat zitten fantaseren over de verhalen achter de mensen"
Martin Pruimers 
 

"Het leuke aan het invoeren is dat je het kunt doen precies op de momenten dat het je uitkomt. En je kunt het, net als een boek, even laten liggen"

Pieter Woltjer

join our mailing list

Nieuwsbrief ontvangen?

Close