Deelnemende instellingen

Nationaal Archief

Onder het Nationaal archief vallen de collectie scheepssoldijboeken van de VOC en de collecties van de projectgroep 'Genlias Zuid-Holland´, waarin verschillende stads-, streek- en gemeentearchieven voorheen samenwerkten.

Haags Gemeentearchief

Bij het Haags Gemeentearchief vindt u informatie over Den Haag, Loosduinen en Scheveningen. De informatie loopt vanaf het begin van de 14e eeuw tot nu. U kunt op 1 van de 2 studiezalen bijvoorbeeld uw (Haagse) familiegeschiedenis uitzoeken, maar ook tentoonstellingen bezoeken of een cursus volgen.

Noord-Hollands Archief

Het Noord-Hollands Archief is hét historisch informatiecentrum voor de provincie Noord-Holland, de provinciehoofdstad Haarlem en de gemeenten Aalsmeer, Beverwijk, Bloemendaal, Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Haarlemmermeer, Heemskerk, Heemstede, Uitgeest, Uithoorn, Velsen en Zandvoort.

Stadsarchief Rotterdam

Het Stadsarchief Rotterdam is het openbare geheugen van Rotterdam en omstreken. Met een bijzonder rijke collectie van honderdduizenden prenten, foto’s, films, kaarten, geluidsopnames en 19 kilometer aan papieren archiefstukken. Zij bieden gedetailleerd inzicht in de historie van mensen, locaties en gebeurtenissen door de eeuwen heen.

Archief Eemland

Archief Eemland is hét historisch informatiecentrum voor Amersfoort en de regio Eemland. Start uw onderzoek online en kom langs voor advies, inspiratie en activiteiten! Het raadplegen van onze grote collectie cultuurhistorische bronnen voor de geschiedenis van Eemland is gratis. Archief Eemland is gevestigd in het Eemhuis op het Eemplein in Amersfoort.

RHC Eindhoven

Het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven bewaart de archieven van gemeenten en andere overheidsinstellingen in de regio. Dankzij deze archieven kan iedereen die dat wil, het handelen van de gemeente controleren en genealogische gegevens terugvinden van onze voorouders.

Het Flevolands Archief

Het Flevolands Archief is een centrum van onderzoek, studie en educatie. Voor scholen zijn verschillende educatieve programma's beschikbaar. Het gratis toegankelijke studiecentrum heeft een gespecialiseerde bibliotheek en er zijn volop mogelijkheden om de archieven en collecties te bestuderen.

Het Utrechts Archief

Het Utrechts Archief bewaart de geschiedenis van de provincie en de stad Utrecht. In onze collectie vindt u meer dan 27 kilometer archief en ruim een half miljoen foto's, films, tekeningen, prenten en kaarten. We beheren bovendien de grootste bibliotheek over de stad en de provincie Utrecht.

Regionaal Archief Alkmaar

Het Regionaal Archief Alkmaar bewaart archiefstukken, boeken, kaarten, foto's, films enz. van 10 gemeenten in Noord-Holland. Wij helpen niet alleen particulieren met onderzoek, maar ook organisaties, instellingen, gemeenten, waterschappen en provinciale instellingen met al hun vragen op het gebied van archieven en cultuurhistorie.

Stadsarchief Breda

Alles over vroeger, voor iedereen van nu: Stadsarchief Breda verzamelt en beheert de geschiedenis van de stad en zijn inwoners. Die rijke historie stelt Stadsarchief Breda gratis ter beschikking – in woord en beeld, tastbaar en online.

Brabants Historisch Informatie Centrum

Het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) heeft als werkgebied de provincie Noord-Brabant, en met name 17 gemeenten en 2 waterschappen (Aa en Maas, en De Dommel). Het BHIC is hét centrum voor de geschiedenis van Noord-Brabant.

AlleFriezen

AlleFriezen is een website die wil laten zien wat er in de Friese gemeentearchieven, het Historisch Informatiecentrum Noordoost Fryslân, het Historisch Centrum Leeuwarden en Tresoar is te vinden over alle Friezen, die geboren, getrouwd of overleden zijn in de provincie Fryslân, van de 16e eeuw tot begin zestiger jaren van de vorige eeuw.

Groninger Archieven

Het RHC Groninger Archieven is het informatiecentrum voor de geschiedenis van stad en provincie Groningen. Archieven, boeken, kranten, kaarten, foto’s, films, video’s en geluidsopnames vertellen het verhaal van Groningen van de Middeleeuwen tot nu.

Historisch Centrum Overijssel

We presenteren met enthousiasme de geschiedenis van Overijssel en ondersteunen historisch onderzoek voor jong en oud. Dat is de huidige missie van het Historisch Centrum Overijssel. Het Historisch Centrum Overijssel beheert op grond van de Archiefwet 1985 de archieven van Rijksorganen in de provincie, de archieven van de gemeente Zwolle en de archieven van de provincie Overijssel.

Zeeuws Archief

Het Zeeuws Archief is in 2000 ontstaan uit een fusie tussen het Rijksarchief in Zeeland, het Gemeentearchief Middelburg en het Gemeentearchief Veere.

Regionaal Historisch Centrum Limburg

Het Regionaal Historisch Centrum Limburg (RHCL) is het resultaat van de fusie tussen het Rijksarchief in Limburg en het Gemeentearchief Maastricht, die in 2005 plaatsvond. Het RHCL verzamelt, beheert en presenteert archieven en collecties van Limburgse instellingen en particulieren.

Drents Archief

Het Drents Archief brengt erfgoed dichterbij mensen, laat ze met andere ogen naar hun omgeving kijken en maakt ze bewust van de eigen sporen in het verleden. We koesteren ons DNA, dat is de basis: authentiek, zorgzaam/betrouwbaar, toegankelijk/gidsen, verrassend/ondernemend, delen en inspireren.

CBG|Centrum voor familiegeschiedenis

Het CBG|Centrum voor familiegeschiedenis is het landelijke expertise én informatiecentrum voor onderzoek naar familiegeschiedenis. Het CBG|Centrum voor familiegeschiedenis is opgericht om het stamboomonderzoek en daarmee verbonden wetenschappen te bevorderen.

Erfgoed Leiden en Omstreken

Erfgoed Leiden en Omstreken (ELO) beheert de archieven van de gemeente Leiden, Leiderdorp, Katwijk (enkel Rijnsburg), Teylingen (Sassenheim, Voorhout en Warmond), Hillegom, Noordwijk, het voormalige gehucht De Vennip, Zoeterwoude en de dorpen binnen de gemeente Kaag en Braassem en de gemeente Nieuwkoop.

Regionaal Archief Nijmegen

Het Regionaal Archief Nijmegen beheert de archieven van de gemeentes Beuningen, Druten, Heumen, Lingewaard, Nijmegen, West Maas en Waal en Wijchen, van de voormalige gemeentes Millingen aan de Rijn en Ubbergen, en archieven van bedrijven, verenigingen en particulieren.

Stadsarchief Zoetermeer

Het Stadsarchief Zoetermeer beheert de archieven van de stad Zoetermeer. In de collectie zijn naast archiefstukken, kaarten, kranten, tijdschriften, foto’s, films en geluidsopnamen van diverse personen, bedrijven en organisaties uit Zoetermeer te vinden.

Koninklijke Verzamelingen

In het Koninklijk Huisarchief in Den Haag worden de Koninklijke Verzamelingen bewaard. Via WieWasWie vindt u gegevens uit de stamboeken van het personeel in dienst van het Hof gedurende de periode 1814-1940. Met persoonlijke gegevens, zoals naam, geboortedatum, geboorteplaats en functie.

Streekarchief Voorne-Putten

Het Streekarchief is een gemeenschappelijke regeling en vormt de verzamelplaats voor de archieven van de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard en Westvoorne. Daarnaast beheert het Streekarchief tal van particuliere archieven, zoals dat van kerkgenootschappen, bedrijven, verenigingen en families.